torsdag 8 oktober 2015

Citronkladdkaka

Ett friskare alternativ till den klassiska kladdkakan. Nästan lika snabb och smidig.


Recept
1,5 citron 
150 g smör 
3 ägg 
3 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker 
2 ½ dl vetemjöl

Smält smöret, ställ undan. Riv skalet från 1 citron och blanda ner i det smälta smöret. Pressa även ner saften från 1,5 citron (mängden är en smaksak). Rör ner socker och ägg (vispa inte in luft utan rör). Blanda nu även ner resten av ingredienserna. Häll i en smörad och bröad form, antingen ströbröd eller riven kokos (jag tog kokos, supergott!). Grädda i ugnen på 170 grader i ca 18-25 minuter beroende på ugn och hur lös man vill ha den.

God ljumen eller kall. Servera med lättvispad grädde och pudra gärna lite florsocker på toppen av kakan för ett trevligare intryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar